Activity photo


1.SERGİNİN ADI: ‘ 0 dan  5137 m. ye ANADOLU DORUKLARI’

 

2.Konusu ve Amacı :  Milyonlarca yıl önce tamamen sularla kaplı olan dünyamızda büyük sancılarla denizlerden doğan dağların kısa bir hikayesidir sergimiz . Anadolu Coğrafyası jeolojik konumu nedeniyle denizlerden doğan dağları çok güzel tanımlar.

Deniz seviyesinden itibaren başlayan yükseltiler  Anadolu’da volkanlarla birlikte çok değişik peyzajlar barındırır. Hem Alp –Himalaya uzantı sistemindeki sıradağlar hem de  volkanik  dağlarımız  en güzel manzaralarını sessizce görenlere sunar.

Dağ fotoğrafçıları olarak bu güzellikleri tüm zorluklarına rağmen fotoğraflamak ve izleyicilere belki de hiçbir zaman gidemeyecekleri bu yüksek havayı solutmak istedik.

Batıda İzmir’in en yüksek dağı olan Bozdağ’dan , doğuda ülkemizin en yükseği Ağrı Dağına kadar; kuzeyde  Kaçkar Dağlarından güneyde Cilo’lara kadar zengin bir görsellik sergi ziyaretçilerini beklemektedir.

 

3. Serginin Organizasyonu: Doğa Sporları ve Tırmanış Kültürü Derneğinin (İzmir) ulusal çapta çok katılımlı bir çalışmasıdır. Serginin sunumu ve teknik hazırlıkları İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı himayesinde olacaktır.

www.anadoludoruklari.com fotoğraf verilerinin toplanmasında organizasyona destek verecektir.  

 

 4.Serginin bölümleri, kategoriler, özel tanımlı bölümleri:

    1. Dağlar : Ülkemiz sınırları içinde olmak kaydı ile  tüm dağ ve tepelerimiz kapsam içindedir. Burada Dağların genel manzara ve peyzajları ön planda olacaktır. Gece veya gündüz çekilmiş, katılımcı bu bölüme seçtiği 10 fotoğraf ile katılabilir.

    2. Dağlar ve Tırmanış ( Bu bölümde dağlarda yapılan faaliyetlerle ilgili olarak tırmanış ve tırmanıcı ögesini de katarak çekilen fotoğraflar sergilenecektir. Katılımcı bu bölüme 3 fotoğraf ile katılabilir.

    3. Dağlarda kaybettiğimiz dağcılar için özel bölüm , Engin Kongar adına:Siyah-Beyaz kategorisi( Bu bölümde  Aladağlar da Büyük Demirkazık  batı rotasında 8 eylül 1956 da düşerek vefat eden ülkemizin ilk dağ şehidi Manisa Dağcılık Kulübü üyesi İTÜ öğrencisi Engin Kongar nezdinde tüm dağcı kayıplarımız anısına .  Siyah – Beyaz zorunludur. Digitalden siyah beyaz çevrilmiş kabul edilir.  Katılımcı bu bölüme 3 fotoğraf ile katılabilir.)
    4. Dağlar ve yaşam ( Bu bölümde dağlarımızda ki yaşamdan kesitler içeren fotograflar sergilenecektir. O bölgenin insanı ve yaşantısını anlatan özel fotograflar. Katılımcı bu bölüme 3 fotoğraf ile katılabilir. )
    5. Panoramik bölüm : ( Aynı zamanda çekilmiş, farklı fotoğraflardan oluşturulmamış panoramik dağ manzaraları . Katılımcı bu bölüme 3 fotoğraf ile katılabilir.)

 

5. Katılım koşulları (Fotograf sayısı, kısıtlamalar, fotografların teknik özellikleri vs.) :

  1. Katılımcılar her bölüme ayrı ayrı fotograf gönderebilirler.Dağlar bölümü için en fazla 5 fotoğraf, diğer alt bölümler için her birine en fazla 3 er fotoğraf gönderilebilir.  Böylece bir katılımcı tüm bölümlere katılmak isterse  bölüm (a) için 5 adet;  b,c,d,e  bölümleri için  3’erden  12 adet  fotoğraf toplamda en fazla  17 adet  fotoğraf gönderebilir.
  2. TC uyruklu ve yabancı uyruklu, 18 yaşını aşmış herkes katılabilir.
  3. Sergiye katılım ücretsizdir.
  4. Sergi sadece sayısal (Digital ) Renkli ve Siyah-Beyaz kategorilidir.
  5. Gönderilen fotoğraflar kesinlikle kendi fotoğrafları olmalıdır. İstendiğinde ham formatı sunulmalıdır. Çıkabilecek yasal sorunlarda fotoğrafçının kendisi sorumludur.
  6. Gönderilen fotoğraflar JPEG formatında ,maniplasyona uğramamış,Sınırlı crop, kontrast gibi temel düzeltmeler hariç kabul edilir. Yine de son karar seçici kurula aittir.
  7.   JPEG formatında , 150-300 dpi,12 sıkıştırma kalitesinde , kısa kenar 1920 pixel,uzun kenar 3200 pixel kaydedilmelidir. Yüklenecek her bir fotoğraf dosyası 2 Mb' tan küçük olmamalıdır. Kenarlarında  çerçeve yada boşluk olmamalıdır.
  8. Fotoğrafların yüklenmesi www.anadoludoruklari.com ) web sayfasında serginin ilgili alanına yapılmalıdır.

Siteye yüklenmeyen fotoğraflar  dikkate alınmayacaktır.

 

 

6. Sergi Takvimi: :

  1. Sergi için başvuru (fotoğraf yüklemesi)  Başlangıcı :  07 Kasım 2017
    Son yükleme  tarihi Bitiş:  7 Aralık 2017        
  2. Seçici kurul değerlendirme tarihi: 02.01.2018
  3. sonuç bildirim: 05.01.2018   den itibaren sergilemeye seçilen fotoğraflar ve katılımcılar www.anadoludoruklari.com sitesinde duyurulacaktır.
  4. Tüm sergi fotoğraflarının baskıları 50x70 cm, panoramikler özel boyutlarında olacaktır.
  5. Sergi Yeri ve tarihi, Çetin Emeç Sergi salonu İzmir ; 16 Ocak-29 Ocak 2018 tarihlerindedir. İzmir Büyük Şehir belediyesi Kültür sanat dairesi sponsorluğunda.

 

7. Fotoğrafların alıkonulması, telif hakları ; Yarışmaya  katılacak  fotografların sanatçı  isim hakları  saklı kalmak  koşulu ile    Gazete, Dergi, Kitap,  Görsel medyada   kullanılmak  üzere   tüm hakları  Anadolu Dorukları’na  ait olacaktır.

  

               NOT :   Gönderilen Tüm Fotograflardan  Sergilemeye  Uygun  100 adet Fotograf ,  Seçici Kurul tarafından  Tespit Edilecektir.

 

Sergi toplamda 100 adet fotoğraf ile sunulacaktır. 50X70 cm , Fotobloklu    ; Panoramik boyutlar 50X150 cm